adv_rajd.jpgW dniu 8 czerwca 2014 r. na terenie parku GCR Repty Śl. odbędą się XVIII Mistrzostwa w Kolarstwie Górskim. Zawody rowerowe opierają się na zasadach sportowej rywalizacji i mają charakter amatorski. Uczestnikiem wyścigu może być każdy rowerzysta posiadający sprawny rower, oraz kask ochronny, nie posiadający licencji zawodnika. Osoby niepełnoletnie muszą posiadać pisemną zgodę rodziców na udział w zawodach. Biuro zawodów usytuowano przy muszli koncertowej. Przewidywany start godz. 11:00. Zapisy będą prowadzone w sklepach rowerowych ADVENTURE: - Tarnowskie Góry, ul. K. Miarki 1, w godz. 10 - 18 - Bytom, ul. Janty 14, w godz. 10 - 18 - oraz na godzinę przed zawodami w biurze imprezy. Wpisowe wynosi 10 zł, dzieci do lat 9 bezpłatnie. Zawody odbędą się w 7 kategoriach wiekowych, osobnych dla kobiet i mężczyzn: - 5 - 9 lat (1 pętla) start godz. 11:00 - 10 - 14 lat (3 pętle) start godz. 11:30 - 15 - 19 lat (5 pętli) start godz. 12:30 - 20 - 30 lat (5 pętli) start godz. 14:00 - 31 - 49 lat (5 pętli) start godz. 14:00 - 50 lat i powyżej (3 pętle) start godz. 11:30 Dekoracja zwycięzców nastąpi 20 min. po zakończeniu wyścigu w danej kategorii. Czas trwania poszczególnych wyścigów może ulec zmianie. SERDECZNIE ZAPRASZAMY